lidt om mig selv

 Jeg er født 24 april 1921 i Veflinge,Fyns amt, søn af uddeler Hans Peter Rasmussen; gift 1. December 1956 med Melina Lund ;uddannet hos malermester Chr.Hansen,Gummerup 1936- 1940, svendebrev 1940 antaget m. ros;overtaget Hilmar Stillings malerforretning her i Farsø 1957 - pensioneret 1984.

Vi flyttede i 1930 i 1930 til Vejle en lille by på Midtfyn, hvor min far blev købmand, efter min konfirmation kom jeg på efterskole i Nørresøby og derefter kom jeg i malerlære i Gummerup,i de fire år jeg var i lære var jeg på teknisk skole om vinteren fra kl. 6 til 9 .

Da jeg blev udlært arbejdede jeg forskellige steder på Fyn,var også et halvt år i København  ;blev i 1942 indkaldt til CBU efter en måned på Bernstorff slot blev vi sendt tilbage til Sandholt på Fyn, vi var inde ca. 1 år.  ;Herefter tog jeg til malermester Johs.Olsen Mariager 1943 og var her til 1949, nu vilde jeg prøve Norge ,jeg fik arbejde i Frederikshald der ligger i sydnorge, arbejdet her var helt anderledes end i Danmark, det er træhuse der var ingen pudsede vægge så det var helt andre  behandlingsmåder, for at prøve mere af Norge  tog jeg sammen med en kammerat til Kirkenæs helt i nord,arbejdet er her noget anderledes og i vinteren var det meget koldt over 30 gr.  men en flot sejltur derop.   Så kom turen til Grønland her var jeg ca. 5 år på forskellige steder: Christianshåb,Sukkertoppen,Kangamiut, Narssak, Julianehåb.  Her var der meget smukt med masser af isfjelde,som er et helt udsædvanligt syn.

1956 bliver jeg gift med Melina Lund i Narssak kirke -   vi rejste så i 1957 til Danmark og bosatte os i Farsø og her har vi befundet os godt.

tilbage

Hit Counter

melalf@mail.dk